Начало БЪЛГАРИЯ Владимир Путин: Успешно приключиха изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон”

Владимир Путин: Успешно приключиха изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон”

0

Изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон” са приключили успешно и догодина тя ще започне да постъпва на въоръжение в руската армия. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин на заседание, посветено на развитието на военно-промишления комплекс. “Циркон” се движи със скорост осем маха или осем пъти по-бързо от звука и може да поразява морски и наземни цели на разстояние 1000 км.

На заседанието, в което участваха ръководителите на министерството на отбраната и представители на водещите руски оръжейни предприятия Владимир Путин подчерта, че по време на изпитанията са били потвърдени уникалните характеристики на лазерното оръжие “Пересвет” и хиперзвуковите комплекси “Авангард” и “Кинжал”.

„Създаването в нашата страна на лазерно, хиперзвуково, кинетично и друго оръжие, което няма аналог в света се превърна в истински пробив в областта на военните технологии. Сериозно, в пъти увеличи възможностите на въоръжените сили. За десетилетия напред обезпечи високото равнище на сигурност на Русия. Помогна за укрепването на стратегическия паритет“.

Освен това Путин изтъкна, че от първостепенно значение при разработването на новите оръжия е използването на технологиите за изкуствен интелект.

Предишна статияГеорги Георгиев: От една година показваме, че „Турски поток“ е изграден некачествено
Следваща статияCovid: СЗО предупреждава, че Европа отново е в епицентъра на пандемията

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук