Начало БЪЛГАРИЯ Георги Георгиев: От една година показваме, че „Турски поток“ е изграден некачествено

Георги Георгиев: От една година показваме, че „Турски поток“ е изграден некачествено

0

Голямата газова авария край Ветрино снощи беше отстранена след близо 48 часа работа. От полунощ България възстанови преноса на природен газ по направлението Сърбия-Унгария.

По същото време е увеличен и потока на синьо гориво към Румъния, съобщиха от „Булгартрансгаз“. За да бъде възобновен процеса – бяха подменени общо 27 метра от авариралия 35-годишен газопровод. Нямаше регистрирано замърсяване на въздуха.

По-рано пред „Евроком“ Георги Георгиев от ГД БОЕЦ попита защо не се дава повече информация за аварията.

„Кметът на Ветрино нямаше никаква официална информация до ранния следобяд нямаше никаква официална информация. Хората са преживели истински ужас. Имало е първоначален взрив като от излитащ самолет, но още по-силнo“, каза Георгиев.

„И задавам въпроси. Какво се случва? Тези хора са били свидетели на различни изпитания. Те знаят какво е да се изпуска газ под налягане и знаят, че това е в пъти по-силно от обикновена авария. Основното наше съмнение е, че тази авария е свързана пряко с компресорната станция на „Нова Провадия“, която е част от „Турски поток“. От една година показваме с нашите граждански репортажи, че „Турски поток“ не е изграден качествено и крие рискове при неговата експлоатация. Имаме авария, че самата компресорна станция е засегната от авария, защото при подобни аварии трябва да се следват протоколи“, коментира лидерът на ГД БОЕЦ.

Предишна статияГласуват допълнителни разходи от бюджета за ограничаване на COVID-19
Следваща статияВладимир Путин: Успешно приключиха изпитанията на хиперзвуковата ракета “Циркон”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук