Начало НОВИНИ Обиколките на забележителностите в САЩ се завръщат: нови правила влизат в сила...

Обиколките на забележителностите в САЩ се завръщат: нови правила влизат в сила от 8 ноември

0

Този вторник Службата за митническа и гранична защита на Съединените щати (CBP) предостави информация за повторното отваряне на границите за несъществени пътувания от Мексико и Канада , мярка, която ще влезе в сила от 8 ноември, след 19 месеца ограничения поради COVID-19.

Чуждестранните пътници, които влизат в страната, трябва да покажат, че са напълно имунизирани с лекарства, одобрени от FDA или в списъка за спешна употреба от СЗО, каза Матю Дейвис, изпълнителен директор на програмите за пътници и допустимост.

По този критерий всеки, който е получил дозите Moderna, Pfizer / BioNTech, Oxford / AstraZeneca, Sinopharm или Sinovac, както и единствената инокулация на Janssen, ще може да влезе в северноамериканската страна.

В края на октомври САЩ обявиха, че ще приемат хора, ваксинирани със Sinopharm.

„Пътуващите, които нямат документално доказателство за своя ваксинационен статус, може да им бъде отказано влизане в Съединените щати“, добави висшият служител. Хората под 18-годишна възраст ще бъдат освободени от показването на това удостоверение.

От друга страна, на 8 ноември неваксинираните пътници могат да продължат да пресичат границата на Съединените щати по съществени причини, като търговия и транспорт. През януари обаче пътуващите от първа необходимост също ще трябва да бъдат напълно ваксинирани.

Предишна статияАвстрия предлага работа със заплати до 4400 евро: какви са професиите?
Следваща статияCOP26: 190 нации и организации обещават да се откажат от въглищата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук