Начало НОВИНИ В Гърция влизат в сила новите ограничителни мерки срещу Covid-19

В Гърция влизат в сила новите ограничителни мерки срещу Covid-19

0

В Гърция от днес влизат в сила новите ограничителни мерки срещу пандемията от Covid-19. Неваксинираните се налага да се тестват за влизане на обществени места.

Новите мерки, които трябва да спазват неваксинираните граждани, са в сила от тази сутрин. Работещите в държавния и частни сектор се тестват по два пъти на седмица.

В държавните и обществените служби се допуска само срещу зелен сертификат.

Търговските обекти също отварят само за ваксинирани клиенти или с отрицателен тест. Голяма е промяната по отношение на заведенията, като вече дори за маси на навън трябва документ, доказващ, че не си носител на вируса.

В заведенията за услуги фризьорски салони, козметични центрове и дори в химическо чистене, се представя сертификат или валиден отрицателен тест.

Свободно е движението само в магазини за хранителни стоки и аптеки. Остра е реакцията на собственици на заведения и на търговците, които очакват рязко  спадане на оборота и прогнозират масови фалити.

Силно е присъствието на полицията на обществени места.

Предишна статияД-р Мирослав Спасов: Категорично не трябва да се предоставя медийна изява на лица, които отричат пандемията.
Следваща статияООН отговаря на Илон Мъск с план за решаване на световния глад след предложение да дари 6 милиарда долара

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук