Начало НОВИНИ Инфраструктурен план за $1.2 трлн. бе одобрен от конгресът на САЩ

Инфраструктурен план за $1.2 трлн. бе одобрен от конгресът на САЩ

0

Камарата на представителите на Конгреса на САЩ гласува плана за развитие на инфраструктурата на страната в размер на $1.2 трлн. и сега остава той само да бъде подписан от президента Джо Байдън, което се очаква да стане съвсем скоро. Инициативата беше одобрена през август и от Сената.

Планът, съгласуван между Белия дом и двупартийна група от сенатори, включва по-специално разпределяне на федерални средства за развитие на инфраструктурата в размер на $550 млрд. за 5 години.

Преди гласуването Байдън призова Конгреса да одобри плана. Президентът е разговарял по телефона до късно вечерта в петък с конгресмени, обсъждайки важността на инициативата. Представителите на прогресивното крило на Демократическата партия в долната камара първоначално не искаха да подкрепят законопроекта, но след многочасови консултации с участието на президента са се съгласили да го одобрят.

Общият обем на средствата в инфраструстурния план е $1,2 трлн. От тях $110 млрд. са за изграждане на мостове и пътища и $11 млрд. за транспортна сигурност. Планират се още $39 млрд. да бъдат изразходвани за модернизация на обществения транспорт, $42 млрд. за развитие на инфраструктурата на пристанищата и летищата, както и $55 млрд. за системата за питейни води. Програмата предоставя също така $65 млрд. за осигуряване на високоскоростен интернет на населението на САЩ, а $73 млрд. се планира да бъдат инвестирани в транспортирането на чиста енергия
Предишна статияИван Демерджиев: Ще поискам оставката на Гешев
Следваща статияCOVID-19: Новите случаи на коронавирус, регистрирани у нас за последните 24 часа, са 4734

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук