Начало НОВИНИ ООН отговаря на Илон Мъск с план за решаване на световния глад...

ООН отговаря на Илон Мъск с план за решаване на световния глад след предложение да дари 6 милиарда долара

0

Илон Мъск, главен изпълнителен директор на компаниите SpaceX и Tesla, и Дейвид Бийзли, директор на Световната хранителна програма на Организацията на обединените нации (WFP), продължават да обменят коментари в Twitter относно формулата за справяне с глада по целия свят.

Миналата сряда Бийзли сподели с Мъск в социалните медии план, който ще помогне на 42 милиона души, изправени пред тежки нива на продоволствена несигурност в 43 държави.

Миналата седмица южноафриканският бизнесмен, гражданин на Съединените щати, заяви, че е готов да продаде пакет от акции на своята автомобилна компания и да дари 6 000 милиона долара, което се равнява на 2% от състоянието му, ако висшият служител на ООН обясни как тази сума ще реши глобалния глад.

„0,43 долара x 42 милиона x 365 дни = 6,600 милиона долара“, публикува Бийзли изчисленията, извършени от WFP и посочи, че през 2020 г. програмата на ООН е подпомогнала на 115 милиона души в 84 държави“, добави той.

Според докладите на ООН гладът в света „продължава да нараства с тревожни темпове“. Последните прогнози показват, че 282,7 милиона души в 80 страни изпитват екстремни нива на остър глад.

Това представлява увеличение от около 110% в сравнение с 2019 г., което се обяснява с широко разпространени конфликти, нарастващи климатични кризи и икономическите последици от пандемията COVID-19.

Според експерти 42 милиона жители в региони на Близкия изток, Африка, Латинска Америка и Карибите са изложени на реален риск от глад или подобни условия, освен ако не им бъде оказана бърза помощ.

„Необходимо е спешно финансиране за цялостен пакет от животоспасяваща помощ за тези популации“, подчертават от Световната хранителна програма на ООН.

„За предоставянето на такава помощ са необходими 6,6 милиарда щатски долара, от които 4,2 милиарда щатски долара ще отидат за разпределение на храна и 2,4 милиарда долара за парични трансфери“, заключава агенцията.

Предишна статияВ Гърция влизат в сила новите ограничителни мерки срещу Covid-19
Следваща статияАфганистан: Талибаните потвърдиха убийството на четири активисти за правата на жените

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук