Начало НОВИНИ Какво казва Путин на ЦРУ в един от най-лошите моменти след Студената...

Какво казва Путин на ЦРУ в един от най-лошите моменти след Студената война?

0

Руският президент Владимир Путин разговаря по телефона с директора на ЦРУ Уилям Бърнс по време на неотдавнашното си посещение в Москва, в което те обсъдиха двустранните отношения, регионалните конфликти и киберсигурността.

„Този ​​телефонен разговор се проведе“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков на ежедневната си телефонна пресконференция.

Той посочи, че двамата са се обърнали към двустранните отношения, дипломатическата криза относно пречките в работата на легациите на двете страни в Москва и Вашингтон и обмениха мнения по регионални конфликти.

Освен това Владимир Путин и Бърнс разгледаха въпросите за киберсигурността, добави говорителят на президента. Песков заяви, че Путин не планира да се среща лично с Бърнс, който миналата седмица направи първото си посещение в Москва, откакто пое поста директор на ЦРУ миналия март.

Бърнс, голям познавач на Русия, където беше посланик между 2005 и 2008 г., се срещна в Русия с ръководителя на Службата за външно разузнаване Сергей Наришкин и секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев.

Миналия месец заместник държавният секретар на САЩ по политическите въпроси Виктория Нуланд също пътува до Москва.

Засега те поддържат основно редовни контакти Патрушев и съветника по националната сигурност в Белия дом Джейк Съливан, с когото той разговаря в края на септември за двустранните отношения, стратегическата стабилност и положението в Афганистан.

Освен това те се срещнаха в Женева през май, за да подготвят първата среща на върха месец по-късно в този швейцарски град между руския президент Владимир Путин и президента на Съединените щати Джо Байдън.

На тази среща, двамата лидери се споразумяха да започнат диалог относно киберсигурността и да възобновят диалога за стратегическата стабилност и контрола на ядрените оръжия, в допълнение към премахването на пречките пред работата на съответните им посолства във Вашингтон и Москва, въпреки че засега има малко осезаеми резултати.

Предишна статияД-р Николай Брънзалов: Лекари, издавали сертификат без да ваксинират, не трябва да практикуват
Следваща статияСтрах в Япония: мъж запалва движещ се влак с куршуми

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук