Начало НОВИНИ Португалия: 98 процента от населението е напълно ваксинирано

Португалия: 98 процента от населението е напълно ваксинирано

0

От една от най-засегнатите от ковид до една от най-ваксинираните нации страни в света, Португалия вече няма кого да ваксинира. 98 процента от населението е напълно ваксинирано срещу коронавируса, а останалите два процента са деца под 12 години.

Чудото на масовата ваксинация се приписва на високопоставен офицер от португалския флот, Енрике Гувея е Мело. Бившият командир на подводница беше назначен да ръководи програмата за ваксинация в началото на годината. Това се превърна в задача, която е Мело изпълнява с военна точност.

Триста центъра за ваксинация бяха открити в страната. В тях първоначално бяха разположени военнослужещи, за да направят логистиката възможно най-безупречна. Синеокият генерал, облечен в униформа, носещ значка на многоглава змия, която яде вируси – стана добре познат образ на португалската телевизия.

Убеждаването на нацията започна с ваксинирането на няколко военнослужещи. Медиите реагираха светкавично и не допуснаха антиваксъри да злоупотребяват с телевизионно време.

Само преди месец здравната система в страната бе изправена пред колапс: британският вариант на коронавируса и празниците в страната доведоха до скок на заразените и пренаселени болници, а това принуди властите да транспортират болните до чужбина.

Успехът на ваксинациите следва мрачен период по-рано тази година. Релаксите по време на празниците и възраждането на британския вариант на коронавируса доведоха до пренаселени болници. В разгара на кризата здравната система беше на ръба на колапса и пациентите бяха транспортирани до чужди болници.

Предишна статияДвама бивши регионални министри от ГЕРБ ще бъдат разпитани за „Хемус“
Следваща статияКутев към Борисов: Дори банката да е на аверите ти от СИК – тя няма да гарантира 1 млрд. лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук