Начало НОВИНИ Иван Демерджиев: Прави се всичко възможно за изолирането на допълнителните устройства, но...

Иван Демерджиев: Прави се всичко възможно за изолирането на допълнителните устройства, но темата е изцяло от компетенциите на ЦИК

0

С появата на допълнителни машини за гласуване се цели дискредитиране на изборите, заяви служебният правосъден министър Иван Демерджиев.

Той твърди, че действията на „Сиела Норма“ са целенасочени и трябва да се изследват връзките между фирмата и предишните управляващи.

Дермеджиев посочи, че появата на допълнителните устройства е „странен факт“, но правителството ще направи всичко възможно, за да гарантира честен вот.

„Прави се всичко възможно за изолирането на допълнителните устройства, но темата е изцяло от компетенциите на ЦИК“, каза още Демерджиев.

„Това, което направих преди заседанието на ВСС, което смятам, че трябва да прави всеки един правосъден министър, е да уплътня правомощията, които имам в момента. В тази връзка вчера внесох в Прокурорската колегия предложение за образуване на дисциплинарни производства срещу трима прокурори от Специализираната прокуратура. Тримата прокурори са замесени в един случай, който административният ръководител на Специализираната прокуратура нарече „семейна драма“, уточни правосъдният министър.

Изтоник: НОВА

Предишна статияФренската църква ще продава имоти, за да компенсира жертвите на сексуално насилие
Следваща статияПовече от 22 милиона бебета не са били ваксинирани срещу морбили по време на пандемията Covid-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук