Начало НОВИНИ Четвърта вълна от COVID-19 удари Германия, която отново регистрира рекордни случаи

Четвърта вълна от COVID-19 удари Германия, която отново регистрира рекордни случаи

0

Германия отново регистрира нови високи нива на заболеваемост и ежедневни инфекции от началото на пандемията в сряда, 10 ноември , с недостатъчен процент на ваксинации, за да се справи с четвъртата вълна.

Германските здравни власти потвърдиха 39 676 нови инфекции, трети рекорд за по-малко от седмица , след 37 120, съобщени миналия петък и 33 949 в четвъртък, според данните от Института Роберт Кох (RKI) по вирусология, актуализирани миналата сутрин.

Предишният дневен максимум беше регистриран на 18 декември, в средата на втората вълна на пандемията , когато бяха отчетени 33 777 нови инфекции.

Натрупаната заболеваемост за седем дни е третият пореден рекорд и е 232,1 нови инфекции на 100 000 жители, след 213,7 вчера и 201,1 в понеделник и 146,6 преди седмица.

„Точно в четвърта вълна като тази, ваксинацията прави разлика. Продължаваме да изпитваме, поне в Ucis, пандемия от неваксинираните, което отново поставя системата под натиск, тъй като броят на неваксинираните е толкова голям“, предупреди изпълняващият длъжността министър на здравеопазването Йенс Шпан.

Той добави в интервю за сутрешната програма на НТВ, че всеки ден все още е възможно да се убедят няколко хиляди граждани, но също така се вижда, че „става все по-трудно да се достигне до тези, които все още не са ваксинирани“.

От друга страна, той посочи, че „при такава честота, без ваксини“, Германия вече би била в съвсем различна ситуация, като добави, че въпреки че ваксините позволяват известна нормалност, тя трябва да бъде придружена от „голяма предпазливост“.

Предишна статияСиела Норма: Новите 199 машини всъщност са старите 150
Следваща статияРешението, което би направило Бил Гейтс два пъти по-богат от Илон Мъск и Безос едновременно

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук