Начало БЪЛГАРИЯ Карадайъ: Няма просперитет в общество, което е разединено

Карадайъ: Няма просперитет в общество, което е разединено

0

„Президентската институция трябва да бъде обединител на гражданите, да бъде стожер на Конституцията на Република България, законността и върховенството на правото. Да бъде полето за съгласие и по време на кризи, и в нормално време. Да бъде лице на държавността и на държавата пред света. Да бъде глас на национално-обединяващите каузи”, заяви лидерът на ДПС Карадйъ.

„Избирателят на ДПС е много мъдър и ще направи правилния избор. Ще гласува за президент, който се доближава най-много до така очертания профил”, допълни Карадайъ.

От ДПС зададоха и няколко въпроса към ЦИК. 

„Вътре в страната от РИК, при приемане на документите от ЦИК, имат отговорността да следят за изпълняването на това контролно преброяване. За секциите в чужбина тази роля е на ЦИК. Успял съм да преброя няколко секции, от тях съм констатирал две, в които има разминаване. Първият ми въпрос е по колко часа са чакали СИК от чужбина, за да предадат протоколите си в ЦИК? Вторият ни въпрос е как ЦИК е приела тези протоколи, без да се засичат контролите? Въпросът не е в самите изборни резултати – говорим за президентските избори и 2,3, 5 секции няма да повлияят на резултата. Но тук стои много сериозен въпрос – колко са протоколите с такива пропуски и как ЦИК е приела тези протоколи”, подчерта Карадайъ. 

„Най-важното, което според нас оттук нататък е нужно на страната, е да има единство на страната, защото няма просперитет в общество, което е разединено. Ние в момента живеем в ситуация на много кризи – и здравна, и социална, и икономическа криза. Но имаме и криза на демокрацията, на държавността, тоест и политическа криза. И затова, за да може да преодолеем всички тези кризи, и да насочим държавата в посока, в която да имаме просперитет, първо е нужно единство на нацията”, заяви лидерът на ДПС.

Източник: НОВА

Предишна статияБритни Спиърс е благодарна за „малките неща“ в живота след консерваторството
Следваща статияРекордна избирателна активност в чужбина на изборите в неделя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук