Начало БЪЛГАРИЯ Радев изрази своите благодарности към подкрепилите го за втори мандат: Демокрацията функционира...

Радев изрази своите благодарности към подкрепилите го за втори мандат: Демокрацията функционира благодарение на вас

0

Румен Радев излезе с първи коментар след излизането на данните от exit poll, които показват победа на балотажа и втори мандат на „Дондуков” 2.

„Демокрацията функционира благодарение на вас”, каза Радев, който изрази своите благодарности към подкрепилите го за втори мандат. Той поздрави и опонента си за поста Анастас Герджиков, както и останалите, влезли в битката за „Дондуков” 2, за това, че са дали своите идеи и принос в кампанията.

„Връщането на статуквото на бял кон не се състоя. Въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини и режисирани скандали”, заяви новият стар президент.

Президента е на мнение, че България е издържала изпита по демокрация. „Не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение – много важно, според мен. Мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата”, добави още той.

„Благодаря на всички, които гласуваха и подкрепиха нашата кандидатура с г-жа Илияна Йотова. Благодарим на щаба и на нашия прекрасен Инициативен комитет, които застанаха с имената и авторитета си редом до нас. На партиите, които ни подкрепиха, и с които споделяме общи идеи, каузи и цели за бъдещето на България”, допълни Радев.

„Месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на народа за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието, за отстраняването на мафията от властта”, каза избраният за втори мандат.

„Това е победа на взаимното ни доверие. Победа на разума и на единната ни вяра и желание за законност и справедливост, на солидарното ни чувство, че заедно можем да успяваме. България излиза от застоя и автокрацията на пътя на развитието, на свободата и на модернизацията. Аз съм оптимист”, заключи Радев.

Предишна статияДнес честваме Деня на християнското семейство
Следваща статияПутин получава трета доза ваксина срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук