Начало НОВИНИ Повече от 40 арестувани в Брюксел след насилствени шествия срещу мерките за...

Повече от 40 арестувани в Брюксел след насилствени шествия срещу мерките за COVID-19

0

Тази неделя, 21 ноември, хиляди хора излязоха на шествие в Брюксел срещу мерките, наложени от правителството за контролиране на развитието на COVID-19. Денят с насилие завърши с арестувани над 40 души и ранени трима полицаи.

Над 35 000 души участваха в демонстрацията, наречена „Заедно за свободата“, според полицията в Брюксел. Протестиращите са основно против представянето на сертификат за ваксинация за достъп до обществени места и разпоредбата ваксината срещу COVID-19 да стане задължителна.

По данни на полицията са арестувани общо 44 души. Тримата полицаи, и протестиращ, които са били ранени са откарани в местна болница.

До момента властите съобщават за щети на шест превозни средства , както и на обществени и частни имоти, между колите и терасите на баровете. До момента се извършва инвентаризация на щетите и ще бъдат анализирани охранителните камери за установяване на виновните.

„Дадох инструкция да се арестуват виновните и да се анализират видеоклиповете. Благодаря на полицията и различните обществени служби за техния професионализъм“, написа в профила си в Twitter Филип Клоуз, кмет на град Брюксел.

През уикенда в различни части на Европа бяха съобщени различни шествия срещу ограниченията за предотвратяване на разпространението на коронавируса. В Холандия полицията арестува над 30 души след насилствен ден на протести в седем града.

Предишна статияНови противоепидемични мерки в редица европейски държави влизат в сила от днес
Следваща статияПетима загинали, след като кола се вряза в парада в Уисконсин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук