Начало НОВИНИ Най-малко 27 мигранти, които се отправяли към Обединеното кралство, се удавиха в...

Най-малко 27 мигранти, които се отправяли към Обединеното кралство, се удавиха в Ламанша, след като лодката им потъна

0

Най-малко 27 мигранти, отправени към Обединеното кралство, се удавиха в Ламанша близо до Кале, след като лодката им потъна.

Международната организация по миграция заяви, че това е най-голямата загуба на живот в Ламанша, откакто започнала да събира данни през 2014 г.

Премиерът Борис Джонсън каза, че е „ужасен“ от случилото се, добавяйки, че Обединеното кралство няма да остави „необърнат камък“, за да спре бандите за трафик на хора.

Френските и британските власти провеждат спасителна операция, за да видят дали могат да намерят някого.

Джонсън каза: „Това също така показва колко важно е сега да засилим усилията си да разбием бизнес модела на гангстерите, които изпращат хора в морето по този начин“.

Френският премиер Жан Кастекс каза, че корабокрушението е „трагедия“ и загиналите са жертви на „престъпни контрабандисти“.

Консервативният депутат от Dover and Deal, Натали Елфике, каза, че инцидентът е „абсолютна трагедия“, която подчертава защо лодките трябва да бъдат спрени да навлизат във водата.

„С наближаването на зимата моретата ще станат по-бурни, водата по-студена, рискът от трагична загуба на още повече животи е по-голям“, каза депутатът. „Ето защо спирането на тези опасни пресичания е хуманитарното и правилно нещо, което трябва да се направи.

Протокът Дувър е най-натовареният корабен път в света и е отнел много животи на хора, опитващи се да преминат към Великобритания с надуваеми лодки.

Източник: Би Би Си

Предишна статияБайдън кани над сто държави на своята виртуална среща на върха
Следваща статияУчениците от 5 до 12 клас със зелен сертификат се връщат в клас без тестване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук