Начало НОВИНИ Пътникът, спасил оцелелите от горящия автобус: „Хората крещяха като във филми на...

Пътникът, спасил оцелелите от горящия автобус: „Хората крещяха като във филми на ужасите“

0

Лулзим Сюлеймани, един от седемте пътници, оцелели при трагичната катастрофа, последвана от пожар, разказа как се е случила трагедията и как е успял да спаси останалите шестима души.

26-годишният Лулзим Сюлеймани от сръбския град Прешево е хоспитализиран в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ с годеницата си, на която той помогна да излезе от горящия автобус.

„Докато автобусът вървеше, се удари в мантинелата отдясно, гумите му се спукаха и избухна пожар, имаше много дим. Тогава автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам. Хората започнаха да повръщат, да крещят като във филми на ужасите. Успях да избягам, защото взех чука и счупих прозореца. Извадих годеницата си и още петима души“, разказа Сюлеймани.

Годеницата му Медина Лутфи си спомня черния дим и плача на децата: „Заспах и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Лулзим счупи прозореца и не знам как се измъкнах. Когато го видях отвора зад главата си, скочих. Черният дим беше като взрив на бомба.“

При инцидента загинаха 45 пътници, включително 12 деца, а други седем бяха ранени.

Македонската полиция е нахлула в централата на транспортната компания, на която са принадлежал изгорелят автобус, и се опитва да открие всякаква информация, която би могла да помогне за разследването на трагедията.

Предишна статияСпорове и спекулации след трагичния инцидент на АМ „Струма“
Следваща статияКацаров: След въвеждането на „зеления сертификат“ интересът към ваксинацията значително се повиши

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук