Начало НОВИНИ СЗО казва, че ваксинирането на деца срещу COVID-19 е полезно, но не...

СЗО казва, че ваксинирането на деца срещу COVID-19 е полезно, но не е много спешно

0

Експертната комисия на Световната здравна организация (СЗО) за анализ на ваксините срещу COVID-19 потвърди тази сряда, 24 ноември, че ваксинацията на деца и юноши може да помогне в борбата с пандемията, но е „по-малко спешна ”от имунизацията на други по-високорискови групи.

Децата и юношите обикновено имат умерени симптоми на заболяването, ако са заразени, така че имунизацията им е с по-нисък приоритет от тази на възрастните хора, хронично болните и здравните работници, припомня се в изявление на стратегическата консултативна група от експерти на СЗО.

Въпреки това, ваксинирането на деца и юноши може да намали предаването на коронавирус в тези възрастови групи а също и между тях и възрастните, така че може да предотврати предприемането на мерки като затваряне на класни стаи, което предотвратява смущения в образованието на учениците, признава бележката.

Предвид всичко това националните здравни системи „трябва да вземат предвид ползите за отделния човек и цялото население при имунизацията на деца и юноши“, подчертават експертите.

„Докато някои части на света са изправени пред сериозен недостиг на ваксини, страните, които са постигнали високи нива на инокулация сред рисковите си популации, трябва да споделят дози чрез Covax“. Това се казва в изявлението.

Предишна статияЕвропа в извънредно положение: СЗО приписва вълната от случаи на прекомерна релаксация на ваксинираните хора
Следваща статияБайдън кани над сто държави на своята виртуална среща на върха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук