Начало БЪЛГАРИЯ Иван Демерджиев: Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н...

Иван Демерджиев: Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н Гешев

0

„В папките освен дневният ред за заседанието, има и материали, свързани с прекратяването на три досъдебни производства по отношение на Иван Тотев, бивш кмет на Пловдив“, заяви правосъдният служебен министър Иван Демерджиев преди днешния Пленум на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

„На 22 март 2021 година четирима прокурори от Специализираната прокуратура едновременно решават да прекратят две досъдебни производства. За мен това е странно. На 20 април се прекратява още едно. Така, на практика Тотев е амнистиран и влиза в изборите за 45 НС. Третирайки тази информация на база на изявлението на главния прокурор Иван Гешев, спомняте си той беше подал защита по отношение искането на проф. Стоилов за отстраняването му, там в тази защита се намира статия „Гешев и справедливостта“. В нея е описано, че той е нов център на политическата власт и моето питане е тези три прекратявания свързани ли са с тази му функция”, подробно поясни министърът на правосъдието.

„Те започват по различно време, но приключват по едно и също. Едното е за зоопарка, другото е за отклоняване на средства за почистване за гробищни паркове, а третото касае градски транспорт. Очаквам отговори от органите по разследване, включително и от г-н Гешев“, каза Демерджиев.

Предишна статияЗеметресение с магнитуд 3.1 по Рихтер е регистрирано в района на Велинград
Следваща статияОбединеното кралство призовава за репресиране на контрабандистите след смъртта на мигранти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук