Начало БЪЛГАРИЯ Комитова: Не можем да твърдим, че скоростта е причина за трагедията, но...

Комитова: Не можем да твърдим, че скоростта е причина за трагедията, но според нас пътят не отговаря за тази скорост

0

„Път Е-79 от км 0 до км 31, в участъка между селата Даскалово и Долна Диканя, където стана катастрофата със северномакедонския автобус, няма Акт 16“. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова във вторник. По думите ѝ през 2007 г. е изготвен АКТ 15 и отсечката е открита от тогавашния премиер.

Комитова е на мнение, че липсата на Акт 16 се дължи на неприключили отчуждителни процедури. През 2013 г. този път няма габарити на магистрала. По проект той е с ограничение от 90 км/час, но въпреки това скоростта е вдигната до 120 км/ч, поясни Комитова.

„Не можем да твърдим, че скоростта е причина за трагедията, но според нас пътят не отговаря за тази скорост”, подчерта Комитова. „Пътната настилка е доста добра”, добави тя.

.„Има поставен знак за скорост 120 км/час, чийто показатели за видимост са били над допустимите“, посочи министър Комитова. „Средната линя при суха настилка е с допустими граници. Мантинелата, наречена „рибешка опашка“, която е поставена през 2007 г., е отговаряла на тогавашните норми”, допълни още тя.

“Минали са над 20 години. Доста министри са били на власт през това време. Издаването на Акт 16 на този път, след толкова време, е доста трудна задача”,  е министър Комитова.

Източник: НОВА

Предишна статияÓmicron: ето как новият вариант на коронавируса напредва по света
Следваща статияОт днес влизат в сила нови правила

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук