Начало НОВИНИ Разкриха схема за издаване на фалшиви сертификати в Пловдив

Разкриха схема за издаване на фалшиви сертификати в Пловдив

0

Разкриха схема за издаване на фалшиви зелени сертификати в Пловдив, като има и задържани четирима души.

„Има образувани две досъдебни производства. Миналата седмица, след разрешение от съда, направихме претърсвания и изземвания в Раковски и Асеновград в медицински център“, съобщиха от Икономическа полиция в МВР.

„Става дума за издаване на зелени сертификати на лица, които не са ваксинирани. Това, което е установено до момента е, че около 200 деца, за които има издадени такива сертификати. Тези лица са били в чужбина, когато са издадени сертификатите, което означава, че е нямало как да бъдат ваксинирани. Става дума за период от време около 2 месеца. Ще установим дали тези лица са използвали тези сертификати“, поясниха още от МВР.

„Във входа на разследването са иззети около 12 000 декларации за информирано съгласие и около 8000 такива в Асеновград. Ще се провери дали тези декларации са подписани от лицата“, казаха още от полицията.

„Участвали са посредници, като са взимали от 200 до 400 лв. На един сертификат. Към момента имаме задържани 4 души – трима лекари и един зъболекар. Дали ще бъде повдигнато обвинение, това ще преценят наблюдаващи прокурори“, казаха още от МВР.

„Получихме сигнал от Регионалната здравна инспекция за медицински центрове, в които има съмнителни ваксинации. Бяха организирани всички служители на Икономическа полиция и за 5 дни бяха проверени 2000 човека“, това допълни Славчо Алексиев от Икономическа полиция – МВР.

Предишна статияПолитолог: БСП се държи като първа политическа сила, което е огромен проблем
Следваща статияРоналдо обвини в лъжа шефа на „Франс Футбол“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук