Начало НОВИНИ COVID-19: Австрия планира да наложи глоба от 7200 евро за липса на...

COVID-19: Австрия планира да наложи глоба от 7200 евро за липса на ваксина

0

Австрия планира да наложи глоба от 7200 евро на хора, които отказват да получат ваксината срещу коронавирус. Това е предвидено в проектозакона за защита на ваксинацията срещу COVID-19.

Австрия се готви да наложи обща задължителна ваксинация от 22 февруари за всички хора, които пребивават или живеят редовно в тази страна. Уточнява се, че в законопроекта ще има изключения за тези, които не могат да бъдат имунизирани поради здравословни или възрастови причини.

На 22 ноември Австрия се върна към пълното затваряне поради експоненциалното увеличение на заразените с коронавируса.

Трябва да „гледаме реалността отпред“, каза външният министър Александър Шаленберг, след като обяви карантината, която трябва да приключи на 13 декември. „Не успяхме да убедим достатъчно хората да се ваксинират“, добави той.

Външният министър Александър Шаленберг обясни, че отделенията за интензивно лечение вече регистрират критична ситуация. „Увеличаването на броя на ваксинираните е единственият изход от този порочен кръг“, каза той.

От две седмици на ноември в Австрия неваксинираните хора не могат да напускат дома си, освен да пазаруват, да спортуват или да получат медицинска помощ.

От 8,9 милиона жители на страната 66% са напълно ваксинирани, процент малко по-нисък от средния за Европа, въпреки факта, че страната е издала здравен паспорт през пролетта.

Мерките, предприети от правителството през тези дни, вече имаха положителен ефект, тъй като се увеличи броят на хората, които са поискали час за ваксиниране. Но броят на случаите на COVID-19 продължава да расте.

Предишна статияРоналдо обвини в лъжа шефа на „Франс Футбол“
Следваща статияÓmicron: ето как новият вариант на коронавируса напредва по света

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук