Начало НОВИНИ Увеличение на хоспитализациите на деца под 5-годишна възраст поради COVID-19 в Южна...

Увеличение на хоспитализациите на деца под 5-годишна възраст поради COVID-19 в Южна Африка

0

В Южна Африка все повече деца под 5-годишна възраст, заразени с коронавирус, се приемат в болници. Това заяви Рудо Мативха, началник на отделението по интензивно лечение в здравен център Chris Hani Baragwanath.

Според специалиста по обществено здравеопазване ситуацията е тревожна, тъй като съвпада с неотдавнашното идентифициране на Омикрон, новият вариант на SARS-CoV-2. По същия начин в повечето случаи децата трябва да бъдат хоспитализирани и дори приети в интензивното отделение.

„Наблюдавахме, че децата на възраст под пет години имат доста тежки симптоми и се нуждаят от хоспитализация и допълнителен кислород“, каза Мативха пред местния телевизионен канал ENCA.

Специалистът посочи още, че като цяло броят на пациентите се увеличава значително във всички здравни центрове в страната.

„Числата се увеличиха доста експоненциално, така че използваме повторно легла за пациенти, които не са заразени с COVID-19 за настаняване на пациенти, които са”, каза той пред CapeTalk.

През последните 24 часа в Южна Африка са регистрирани 4373 случая на коронавирус. Вариантът Омикрон беше съобщен миналия 24 ноември.

Предишна статияД-р Златанов: Трябва да се даде равна възможност за всички деца да отидат присъствено на училище
Следваща статияДоговорката: Председателят на парламента ще се сменя всяка година на ротационен принцип

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук