Начало НОВИНИ Украйна провежда военни учения край границата с Крим

Украйна провежда военни учения край границата с Крим

0

Украински артилерийски подразделения проведоха учения близо до границата с анексирания от Русия полуостров Крим, съобщи пресслужбата на командването на обединените въоръжени сили на Украйна. Учението е било на един от полигоните в Херсонска област.

„На един от военните полигони в Херсонска област, недалеч от административната граница с временно окупираната територия на Автономна република Крим, бе проведено тактическо обучение на артилерийски подразделения, влизащи в състава на групировката войски „Юг“ – се казва в съобщението, публикувано във „Фейсбук“ профила на на пресслужбата. – Според командващия обединените въоръжени сили на Украйна генерал-лейтенант Сергей Наев, ученията са били за повишаване нивото на образование и подготовка на личния състав, както и работа с други части от групата и нови тактики за бой“.

От пресслужбата дори разпространиха и кратко видео от разполагането на артилерийските установки за учението. Подчертава се, че преди всичко артилеристите са усъвършенствали способноста си да реагират адекватно на военна опасност по морското крайбрежие.

Засега няма официална реакция от Русия.

Предишна статияДоговорката: Председателят на парламента ще се сменя всяка година на ротационен принцип
Следваща статияВалери Белчев: Не предвиждаме увеличение на данъците

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук