Начало НОВИНИ Италианец използва силиконова ръка, за да се ваксинира срещу COVID-19

Италианец използва силиконова ръка, за да се ваксинира срещу COVID-19

0

50-годишен италианец от региона Пиемонте, който искаше да получи паспорт за коронавирус, без да бъде ваксиниран, неуспешно се опита да инжектира ваксината във фалшива силиконова ръка, съобщиха местните власти днес.

Въпросният мъж се появи миналия четвъртък вечер в център за ваксинация в град Биела, в Пиемонте, с идеята да измами здравните работници.

Протезата беше много добре направена, но цветът и усещането при допир веднага събудиха подозренията на медицинската сестра, отговаряща за прилагането на ваксината, която го помоли да свали ризата си, като по този начин откри уловката му.

След това пациентът помолил медицинската сестра да се държи така, сякаш не е видяла нищо, което тя отказа да направи, така че предупреди колегите си, които бяха изумени от постъпката.

В момента Италия е изправена пред ново огнище на пандемията: близо 17 000 нови случая са регистрирани през последните 24 часа. 

От следващия понеделник трябва да се представи т. нар. „супер здравен паспорт“, който се издава на ваксинираните или преболели COVID-19, с който могат да ходят на кино, театър или ресторант. Простият здравен паспорт може да бъде получен чрез извършване на обикновен тест за антиген, който по същество позволява достъп до работното място.

Предишна статияПациент с вариант на Omicron избяга от изолация в Индия
Следваща статияВасилев е категоричен, че държавният бюджет за догодина ще бъде приет през януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук