Начало НОВИНИ Пациент с вариант на Omicron избяга от изолация в Индия

Пациент с вариант на Omicron избяга от изолация в Индия

0

Индия съобщи този петък за изчезването на пациент с коронавирус, на когото бе открит новия вариант Омикрон, след като той избегна контрола за сигурност и напусна страната.

66-годишният пациент от Южна Африка е напуснал хотела, в който е излежавал периода на изолация и „избягал от страната“, информира пресата финансовият министър на индийския щат Карнатака Р. Ашок.

Пациентът, чието местонахождение не е известно, е пристигнал на 20 ноември от Южна Африка и е пътувал до Дубай седем дни по-късно.

„Подали сме жалба в полицията и ще видим какво се е случило в хотела, откъдето лицето е избягало“, каза той.

Според местни медии пациентът е успял да напусне страната, след като е бил подложен на ново изследване в частна лаборатория, което е дало отрицателен резултат.

Според властите мъжът, който е имал пълните насоки за ваксина, не е показал симптоми на вируса, така че е разпоредено само изолирането му.

Около двадесет души, които са влезли в контакт с пациента, са били подложени на тестове, които са били отрицателни. Други 240 вторични контакта също бяха тествани и резултатите бяха отрицателни.

Пациентът е един от двата докладвани досега в Индия случая на новия вариант. Вторият, също открит в щата Карнатака, е 46-годишен лекар без история на пътуване и чийто случай се проучва.

Предишна статияГермания: необичайно военно сбогуване с Ангела Меркел с музика на Нина Хаген
Следваща статияИталианец използва силиконова ръка, за да се ваксинира срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук