Начало БЪЛГАРИЯ Ицо Хазарта за НС: ДПС имат депутат, който всъщност е охранител

Ицо Хазарта за НС: ДПС имат депутат, който всъщност е охранител

0

Христо Петров, известен повече като Ицо Хазарта, разказа пред NOVA за първия си ден като депутат, усещането до момента и целите.

Силно впечатление в първия ден на парламента му направили действията на част от депутатите, докато реч е произнасял държавният глава Румен Радев.

„Първо, когато президентът влезе, голяма част от залата станахме прави, някои не станаха. След това наблюдавах една парламентарна група – вляво от мен. Докато президентът произнасяше своята реч, те си приказваха, говореха си по телефона… Един даже нещо търсеше в носа си. Не знам какво точно търсеше там, ама до лакатя я беше нахакал тази ръка вътре“, коментира Петров.

„Човек изпада в особено положение, когато гледа това, защото за народните представители си представяш едно високо ниво. Няма как да очакваш, че когато високото ниво е такова, тези по-надолу ще бъдат различни. Аз проверих после тези хора, поинтересувах се какви са, повечето са с висше образование. И е странно, че човек, като мен, който е известен с песни, цинизми… щом аз знам, че това е президент – дали го харесваш, или не, не е от значение. Има някакъв поне минимум уважение, който трябва да покажеш”, допълни той.

Той обясни, че не си е казал нищо с депутата от ДПС Делян Пеевски, но посочи друго, което му е направило особено впечатление.

„Ще кажа нещо, което вероятно голяма част от хората няма да могат да асимилират – ДПС имат депутат, който всъщност е охранител. Когато Пеевски става и отива до тоалетната, той отива с него. Когато някой друг от тяхната група напуска залата, той също отново отива с него. Това е депутат, с депутатска заплата, който е сложен на избираемо място и ще гласува закони. А всъщност е охранител. Опитайте се да разкажете това на някой германец или на някой французин – искам да видя изражението”, посочи той.

На въпрос с кой от депутатите не иска да си говори, Ицо Хазарта беше лаконичен: „Доколкото видях, по-голямата част от тях успяват да се справят със задачата да съставят едно изречение, така че вероятно с повечето ще мога да си говоря“.

Той сподели, че е имал предложение да влезе в изпълнителната власт. Причината да не го приеме, обаче била, че познава възможностите си и смята, че на този етап не би бил полезен там.

На въпрос дали би станал министър на културата, той отговори: „Не, не бих станал, защото опитът ми не стига за такава длъжност. Със сигурност това, което съм правил през годините, би ми помогнало да съм полезен в тази сфера”, уточни депутатът.

Рапърът сподели, че е сигурен, че голяма част от хората ще променят отношението си към него. „Наясно съм, че ще трябва да платя тази цена. Ще си струва, ако успея да свърша смислени неща, ако остана верен на съвестта си и некорумпиран”, заяви той.

„Стана ми много готино” – така той определи как се е почувствал, когато е станало ясно, че е победил Корнелия Нинова и Бойко Борисов в 25 МИР в София. По думите му, истинското удоволствие, обаче, щяло да дойде, когато успее да свърши нещо полезно.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук