Начало БЪЛГАРИЯ Нинова отлага пленума, защото споразумението с ПП не е готово

Нинова отлага пленума, защото споразумението с ПП не е готово

0

Присъственото заседание на Националния съвет на БСП, насрочено за 7 декември 2021 г. от 14:00 часа, се отлага заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение. Това обявиха от пресцентъра на Левицата.

След подготвяне на окончателния проект на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България, Изпълнителното бюро на НС на БСП незабавно ще свика ново присъствено заседание, пише още в съобщението. 

„В публичното пространство се тиражира и коментира идеята за създаване на министерство на държавните предприятия, която сама по себе си е абсурдна, и че ще го оглавя аз. С тази спекулация трябва да се спре. Никога между нас и другите партии по време на преговорите не е обсъждано подобно нещо и в проекта за структура на Министерски съвет такова министерство не фигурира.” Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

По-рано лидерът на ПП Кирил Петков обяви, че такова министерство ще има, като то ще бъде изградено „по най-конструктивния начин“.

Министерството на икономиката, плюс едно-две други държавни предприятия, ще бъде разделено на две, така че да има министерство на иновациите и растежа, а другото министерство ще бъде на държавните предприятия, каза Петков след проведената днес консултация при държавния глава. 

Предишна статияСара Гилбърт: Следващата пандемия може да бъде по-смъртоносна от Covid
Следваща статияБайдън предупреди Путин, че атака срещу Украйна води до санкции

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук