Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков с двойно повече доверие от Борисов

Кирил Петков с двойно повече доверие от Борисов

0

С 46% доверие и 28% недоверие, лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков е единственият български политически лидер с положителен рейтинг в ново проучване на „Маркет линкс“ сред 1011 пълнолетни лица, което е финансирано и реализирано съвместно с bTV.

На второ място по доверие е председателят на ГЕРБ Бойко Борисов с 21%. В същото време, 66% от запитаните му нямат доверие.

Слави Трифонов е с 18% доверие и 63% недоверие, Христо Иванов – с 16% и 53%, а Корнелия Нинова – с 12% и 68%.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ печели доверието на едва 10% от респондентите, докато 81% са на противоположната позиция. Костадин Костадинов от „Възраждане“ е с 9% доверие и 46% недоверие.

Интересна е ситуацията с партиите и коалициите – 46% от запитаните са с позитивно отношение към „Продължаваме промяната“, докато с негативно са 33%. След нея останалите са с отрицателен рейтинг, като в тройката като харесвани партии влизат ИТН (24% позитивно отношение и 65% – негативно) и ДБ (23% и 61%), а след тях са ГЕРБ (22% позитивно отношение и 70% негативно), „Възраждане“ и ДПС.

На въпроса какви са очакванията за устойчивостта на евентуалното коалиционно правителство, 28% очакват пълен мандат, 8% – 2-3 години, 14% – между 1 и 2, а под една пета са тези, които не очакват то да издържи повече от година. Цели 32% не могат да определят.

Проучването е направено в периода 27 ноември – 5 декември 2021 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Предишна статияБайдън предупреди Путин, че атака срещу Украйна води до санкции
Следваща статияКПКОНПИ показа имотните декларации на депутатите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук