Начало БЪЛГАРИЯ Българската социалистическа партия ще е готова днес с имената на своите министри

Българската социалистическа партия ще е готова днес с имената на своите министри

0

Българската социалистическа партия ще е готова днес с имената на своите министри в бъдещо коалиционно правителство. До последно интригата ще участва ли Корнелия Нинова в кабинета – като евевтуален вицепремиер и министър на икономиката и индустрията, остава. 

Това се разбра от коментар на депутата Атанас Зафиров пред bTV преди началото на първото работно заседание на парламента. 

Зафиров избяга от конкретен отговор дали Нинова ще е в състава на кабинета, като каза, че тя ще продължи и занапред да играе значима роля в политиката. „Потърпете, до обяд ще са ясни съставът и структурата“, коментира Зафиров на въпрос за министерствата, които БСП получава и титулярите, които ще излъчи за тях. Не стана ясно кога точно ще бъде проведено присъствено заседание на пленума на БСП, който трябва да се произнесе. Заседанието бе насрочено за вчера, вторник, но бе отложено с аргумента, че по споразумението още се работи. 

От „Демократична България“ потвърдиха министерствата, които получават – на правосъдието, на околната среда, на електронното управление. „Това е разпределението, това са ресори, в които имаме силни кандидатури“, коментира депутатът Владислав Панев. „До края на деня ще бъде ясно дали Борислав Сандов ще бъде министър на екологията и вицепремиер като кандидатура на Зелено движение“, коментира Панев и пред БНР. В коалицията имало „почти“ пълно сигласие по проектоспоразумението.  

„Кородинацията по споразумението е на финален етап“, коментира пред bTV и депутатът от „Продължаваме промяната“ Лена Бориславова. На уточняващ въпрос, че финализирането се проточи, Бориславова уточни, че са останали по-лесни за отразяване детайли като вписване на допълнителни подробности за законодателната програма, която коалицията ще изпълнява. „Оказа се, че нашите партньори държат да се разпишат по-детайлно тези намерения“, коментира Бориславова. На въпрос колко последно ще са вицепремиерите в кабинета Бориславова обяви, че не си спомня точно, но вероятно ще са четирима – колкото са партиите в коалициите. До момента се спрягат две номинации за вицепремиери от „Продължаваме промяната“ – Асен Василев и Калина Константинова – с ресор ефективно управление, и ако всички останали партии имат вицепремиер, заместниците на бъдещият премиер стават 5. Проблемен в хода на преговорите се оказа вицепремиерския пост за „Има такъв народ“ – по непотвърдена информация партията първо е отказала да има такъв, после е приела. Не е ясно какво е окончатеното разпределение. 

Предишна статия2299 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие
Следваща статияПроф. Минеков: Защо нямаше извънредно заседание, когато пред НС биеха деца и журналисти?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук