Начало НОВИНИ СЗО: Няма причина да се съмняваме в ефикасността на настоящите ваксини срещу...

СЗО: Няма причина да се съмняваме в ефикасността на настоящите ваксини срещу Омикрон

0

Майкъл Райън, представител на Световната здравна организация (СЗО), потвърди този вторник, 7 декември, че няма доказателства, че Омикронът причинява по-сериозно заболяване от предишните варианти на коронавирус. Той също така предупреди, че „няма причина да се съмняваме“ в ефикасността на ваксините срещу новата линия.

„Имаме много ефективни ваксини, които са доказали силата си срещу всички варианти досега по отношение на тежестта на заболяването и хоспитализацията и няма причина да се мисли, че няма да е така и сега”, обясни директорът по спешни случаи на СЗО.

Райън също така отбеляза, че проучванията все още са в ранна фаза, тъй като вариантът е открит едва на 24 ноември. От тази дата случаи са установени в около 40 държави.

Световната здравна организация засега няма доказателства за смърт, свързана с омикронния вариант на коронавируса, каза един от нейните говорители в Женева.

„Не съм виждал никаква информация за смъртни случаи, свързани с Омикрон“, каза Кристиан Линдмайер на пресконференция в Женева. Въпреки това, като се има предвид, че много страни увеличават тестовете си, за да се опитат да открият новия вариант.

Новият вариант, смятан за тревожен от СЗО , е открит за първи път в Южна Африка.

Предишна статияКПКОНПИ показа имотните декларации на депутатите
Следваща статияИталия: 70 000 проверки и само 130 глоби в първия ден на „супер зеления пропуск“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук