Начало БЪЛГАРИЯ Рашков отказа да участва в пресконференция за спецправосъдието, организирана от Гешев

Рашков отказа да участва в пресконференция за спецправосъдието, организирана от Гешев

0

В Резиденция Бояна се провежда конференция на тема „Съдебна реформа. Специализирано правосъдие.“ Иван Гешев е главен говорещ. В пресконференцията участват и прокурори от Европейските инситуции.

„В края сме на една динамична година, поставила цялото българско общество пред много избори и предизвикателства. Българските граждани дадоха ясен знак към представителите на трите власти, че очакват от тях реформи и промени, които да променят условията на живот. Казвам реформи и промени, защото несъмнено се налагат такива в много сфери на държавната власт. Прокуратурата е готова да участва в такива промени, но реални такива и в интерес на българските граждани“, коментира Иван Гешев.

Приветствия към участниците във форума ще отправят Адриан Лазара – председател на Комисията по правни въпроси на Европейския парламент, Ладислав Хамран – президент на „Евроджъст“, Долорес Делгадо – главен прокурор на Кралство Испания, Любомир Йовески – главен прокурор на Република Северна Македония, Джанлуиджи Пратола, заместник-главен прокурор на Касационния съд на Република Италия, Хан Мораал – генерален секретар на Международната асоциация на прокурорите и други.

Покани за участие в конференцията са изпратени до ръководствата на парламентарно представени политически партии, до служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков и до служебния министър на правосъдието Иван Демерджиев.

На конференцията дойде правосъдният министър Иван Демерджиев, но не и вътрешният министър Бойко Рашков.

Предишна статияАвария остави част от Дупница без вода
Следваща статияГърция намали срока на зелените сертификати за преболедували

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук