Начало БЪЛГАРИЯ Вътрешният министър Бойко Рашков обяви пред журналисти в парламента, че е получил...

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви пред журналисти в парламента, че е получил заплахи

0

Той не уточни какви са те, нито от кого. “Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи, питайте ГЕРБ”, обяви само Рашков. Думите му дойдоха като отговор на въпрос дали МВР знае за заплахи срещу депутата от ПП Христо Петров, известен и като Ицо Хазарта. Народният представител обяви от парламентарната трибуна, че е получил послание, че ще загуби най-милото си, ако подкрепи Кирил Петков и Асен Василев.

В кулоарите на НС, след като се закле като министър, Рашков коментира и скандала по делото за източване на милиони, предвидени за строежа на магистрала „Хемус“.

„Има основание действително компетентните органи да предприемат съответни процесуални действия, от които е възможно да се стигне до промяна в състава на някои от парламентарните групи, но това е въпрос на бъдеще“, заяви отново Бойко Рашков.

„Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура, и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно и ние да излезем от това срутище“, коментира МВР шефът.

“След като прокурорите са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност”, добави Рашков. Той разказа, че от ГДБОП са били готови с 3 екипа да проверят фактите, след като участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже подробности.

„След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи – да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете – прокуратурата по делото “КТБ” си избра един човек, когото от обвиняем направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин“, обяви вътрешният министър.

Вътрешният министър отговори и на въпрос за спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. „По отношение на Борисовата спалня, ние извършваме проверка. Ще я извършим не като прокуратурата. Уверявам ви в това“, категоричен бе Рашков. Прокуратурата не откри нищо смущаващо в снимките на кюлчета злато и евро в шкафчето на премиера.

Предишна статияСъс 134 гласа “за” депутатите в 47-мото Народно събрание гласувахa новия кабинет “Петков”
Следваща статияУвеличението на пенсиите ще се изплаща от януари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук