Начало НОВИНИ Франция потвърждава, че страната се приближава до пика на петата вълна на...

Франция потвърждава, че страната се приближава до пика на петата вълна на коронавирус

0

Министърът на здравеопазването на Франция Оливие Веран потвърди в събота, 11 декември, че европейската страна наближава пика на петата вълна на SARS-CoV-2 .

„Очевидно се приближаваме до върха (на петата вълна). Предната седмица дневният процент на боледуване се увеличи с 60%“, каза Веран, интервюиран от местния вестник Le Parisien.

Служителят обаче увери, че започват да се появяват признаци на забавяне на случаите, така че надява коледните празници да се развият нормално.

„В продължение на десетина дни виждаме началото на забавянето на епидемичната вълна“, каза Веран в интервюто, публикувано тази неделя, 12 декември.

Всъщност той уточни, че дневната честота на заболяването „сега е много по-ниска: от 4 до 11 декември увеличението е само 5%, докато броят на тестовете се е увеличил с 25%“.

В началото на миналата седмица бяха надхвърлени 70 000 инфекции, което е рекорд, но благодарение на ваксината броят на постъпилите в болница е по-нисък от предишните месеци.

Затова Веран посочи, че правителството не предвижда нови ограничения, въпреки че е предпазливо за бъдещето: „Да се ​​каже, че това няма да се повтори, е невъзможно.“

Този ден Франция регистрира 53 720 нови инфекции с COVID-19 , с което общият брой на заразените достигна 8 214 844 души, от които 120 383 са загубили живота си.

Предишна статияБлинкен: САЩ са готови да предприемат действия срещу Русия с „огромни последици и висока цена“
Следваща статияБедствено положение в част от Южна България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук