Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков призова бизнеса да въведе зелени сертификати

Кирил Петков призова бизнеса да въведе зелени сертификати

0

Първата заявка на новия премиер по време на първата му публична среща с бизнеса продължава обявените намерения за повишаване нивото на ваксинация на населението и постепенно предотвратяване на практиките за ограничаване на бизнесите.

„Няма как да бъдем успешни в бизнес иновациите, ако здравната ни система не работи, ако работниците са ни болни, ако затваряме икономиката, защото не можем да се ваксинираме! Моля ви и ви призовавам, защото трябва да сме практични, от днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация! Моята първа заповед днес ще бъде всеки в МС да влиза със зелен сертификат. И се надявам, че това ще стане във всички министерства. Същото го направете и във вашите бизнеси. Трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да ни бъде отворен, ако искаме децата ни да ходят на училище, ако искаме болниците да не са ни пълни“.

Според премиера Петков, България има всички предпоставки да бъде просперираща държава. Това, което до момента ни е пречело, е толерантността към корупцията:

„Бизнес лидерите трябва да работят с младите учени, да създават добавена стойност, тази добавена стойност да създава данъчни приходи, които да идват в държавата и ние, политиците, имаме само две задачи – тези пари да не отиват в погрешни посоки, не трябва да отидат в ничий джоб. Второто нещо е, когато ги харчим, да сме сигурни, че те се инвестират в България, те не са просто похарчени“.

Технологии, предприемачество, образование, финанси, здравеопазване са темите на форума в София, наречен още „Българския Давос”.

Това е първата публична среща на новата власт с бизнес лидерите и гражданския сектор, на която присъства Кирил Петков като премиер. 

Организатори са Дигиталната национална коалиция и фондация „Уебит“.

Според предварителната програма участие във форума ще имат министърът на образованието Николай Денков, министърът на екологията Борислав Сандов и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Предишна статияСарафов: Прокуратурата няма право да се договоря с обвиняеми
Следваща статияЗаев: Постигнахме съгласие да работим за решение за деблокиране на процедурата за начало на преговори за членство в ЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук