Начало НОВИНИ Путин: Русия е световен лидер в разработването на нови оръжия, въпреки че...

Путин: Русия е световен лидер в разработването на нови оръжия, въпреки че поддържа груб ядрен паритет със СAЩ

0

Русия е световен лидер в разработването на нови оръжия, въпреки че поддържа груб ядрен паритет със Съединените щати, заяви руският президент Владимир Путин.

„Ние без съмнение сме лидери в нашите обещаващи разработки. Военният потенциал, с който традиционно разполагаме, ние не само модернизирахме, но и въведохме нови системи. В този смисъл можем да потвърдим, че сме номер едно в света“, каза руският лидер в интервю, излъчено по телевизионния канал „Россия 1“.

Той увери, че Русия в същото време поддържа груб паритет със САЩ както по брой ядрени бойни глави, така и по брой пускови установки.

По отношение на разработването на оръжия от други държави, президентът не се съмнява, че в един момент те ще попълнят арсенала си с хиперзвукови оръжия.

Русия е водеща в новите технологии с усъвършенстваната си система Авангард, която вече е включена в нейния арсенал. С 20 пъти по-висока от скоростта на звука, ракетата може да заобиколи съществуващите и развиващите се защити.

Освен това страната разполага със своята хиперзвукова ракета „Кинжал“, която с обсег на действие от 2000 километра развива скорост, десет пъти по-голяма от звуковата и може да заобиколи всички съществуващи противоракетни щитове. Към това се добавя и военноморската версия, наречена Tsirkon, чиито тестове ще приключат тази година.

Тази седмица Путин заяви, че след разпадането на Съветския съюз е бил принуден да кара такси, за да спечели повече доходи. 

Коментарите, публикувани от държавната информационна агенция РИА Новости, са откъси от предстоящ филм на Канал 1, озаглавен „Русия. Най-новата история“.

„В крайна сметка какво беше разпадането на Съветския съюз? Разпадането на историческа Русия под името Съветски съюз“, каза руският лидер.

Предишна статияСЗО разследва смъртта на близо 90 души от неидентифицирана болест в Южен Судан
Следваща статияЛидерът на опозицията в Беларус е осъден на 18 години затвор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук