Начало НОВИНИ СЗО разследва смъртта на близо 90 души от неидентифицирана болест в Южен...

СЗО разследва смъртта на близо 90 души от неидентифицирана болест в Южен Судан

0

Световната здравна организация (СЗО) обяви този вторник, 14 декември, че разследва смъртта на почти 90 души от неидентифицирана болест в окръг Фангак, разположен в северната част на Южен Судан (Африка).

Миналата седмица Министерството на здравеопазването на Южен Судан съобщи, че неизвестна болест е убила десетки хора в региона от миналия октомври, според портала Eye Radio.

Пациентите, предимно възрастни и непълнолетни, имат симптоми като диария, висока температура, болки в ставите, повръщане, слабост на тялото и загуба на апетит.

Окръжният комисар Бутрус Бийл каза пред Sudans Post, че се подозира, че това може да е заболяване, пренасяно по вода, свързано с петролен разлив, регистриран в засегнатия район.

„Водата е замърсена от нещо, което изглежда е нефт. Засега не можем да знаем дали смъртните случаи са свързани с неотдавнашната експлозия на петрол в Айод или смъртта се дължи на други заболявания, причинени от наводненията“, обясни Биел.

По същия начин здравните власти уточниха, че първите проби, събрани в района, са дали отрицателни резултати за холера.

Предишна статияАфганистанските учители се противопоставят на талибаните и инсталират тайни класни стаи за своите ученички
Следваща статияПутин: Русия е световен лидер в разработването на нови оръжия, въпреки че поддържа груб ядрен паритет със СAЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук