Начало БЪЛГАРИЯ Яна Балникова и Лена Бориславова от ПП напускат парламента

Яна Балникова и Лена Бориславова от ПП напускат парламента

0

Яна Балникова и Лена Бориславова от „Продължаваме промяна“ са изявили желание да напуснат парламента, а в сряда парламентът гласува подадените оставки и прекрати пълномощията им. 

Двете са посочили като основание члена от Конституцията, според който „пълномощията на народния представител се прекратяват предсрочно при подаване на оставка пред Народното събрание“.

Според източници Бориславова ще бъде началник на кабината на министър-председателя.

По информация на БНР те ще бъдат привлечени в екипа на премиера Кирил Петков в Министерски съвет.

По-късно Яна Балникова публикува статус във ФБ:

„Днес подадох оставката си като народен представител.

Направих го, за да мога да приема позиция, която Kiril Petkov ми предложи – да вляза като негов съветник по регионалните въпроси в политическия му кабинет.
Макар и да ми беше трудно, взех това решение, за да мога от позицията на съветник на премиера и в изпълнителната власт, да придвижвам всички приоритети, които заявихме за област Габрово. Вярвам, че от Министерски съвет ще мога да съм далеч по-резултатна в този си ангажимент, поет към жителите на областта.
Моето място в парламента ще заеме Богомил Петков – 2-ри в листата на „Продължаваме промяната“ за област Габрово. Богомил е точно толкова отдаден на благополучието на областта, колкото и аз! В негово лице, област Габрово ще има истински свой човек в парламента“.

Бориславова оглавяваше  временната комисия по проекта на Правилник за дейността на парламента. Изборът на нов председател на тази комисия също е в дневния ред тази седмица. 

Предложен за председател е Настимир Ананиев.

Предишна статияНадежда Йорданова: Проблемът с главния прокурор не търпи никакво отлагане
Следваща статияТЕЦ-ът на Ахмед Доган е със запорирани сметки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук