Начало НОВИНИ Covid: Франция драстично ограничава пътуванията от Обединеното кралство

Covid: Франция драстично ограничава пътуванията от Обединеното кралство

0

Франция затяга ограниченията за пътници, пристигащи от Обединеното кралство, тъй като правителството в Париж се опитва да забави разпространението на варианта Omicron.

От кабинета на френския премиер съобщиха, че от събота всички нерезиденти ще трябва да посочат убедителна причина за пътуване до Франция.

Всички пристигащи ще трябва да предоставят отрицателен тест за Covid на по-малко от 24 часа и да се изолират за поне два дни.

Потвърдените случаи на Omicron в момента са много по-високи в Обединеното кралство, отколкото във Франция.

Обединеното кралство регистрира 78 610 нови случая на Covid в сряда – най-високият дневен брой, отчетен от началото на пандемията.

Малко повече от 10 000 са потвърдени като Omicron.

Франция отчете 65 713 нови случая на Covid за подобен период, но има само 240 потвърдени случая на Omicron.

Министърът на транспорта на Обединеното кралство Грант Шапс потвърди, че шофьорите на камиони ще бъдат освободени от новите ограничения, след опасенията за въздействието върху веригите за доставки.

Без съмнение плановете за края на годината на много семейства ще бъдат силно засегнати, а туристическите компании прогнозират вълна от отмяна. Всъщност алпийските курорти казват, че много британски скиори вече са отменили екскурзиите си.

Тъй като пътуванията до Обединеното кралство от Франция вече са засегнати от строги ограничения, постановени от Лондон (самоизолация до резултатите от задължителния PCR тест), двете страни се чувстват по-разединени от всякога.

От полунощ в събота местно време всеки, който идва от Обединеното кралство, ще трябва да има отрицателен тест чрез PCR или антигенен тест по-малко от 24 часа преди пристигането си във Франция.

Пристигащите ще бъдат помолени да се регистрират преди пътуването си на цифрова платформа и да предоставят адрес за престоя си във Франция.

Нерезидентите ще се нуждаят от убедителни причини за влизане във Франция, които не включват туризъм, семейни посещения или неспешна работа.

Франция също посъветва хората, които възнамеряват да пътуват до Обединеното кралство, да отложат пътуванията си.

Предишна статияДжо Байдън в зоната на бедствията: „Никога не съм виждал толкова много разрушения“
Следваща статияГеорги Ангелов: Цените на тока за бита всъщност могат да бъдат намалени

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук