Начало НОВИНИ Германия класифицира Обединеното кралство като зона с висок риск за заразяване с...

Германия класифицира Обединеното кралство като зона с висок риск за заразяване с коронавирус

0

Германските власти обявиха в събота, 18 декември, че са включили Обединеното кралство в най-високата категория райони, изложени на риск от заразяване с COVID-19, което ще доведе до множество ограничения за пътуване.

Това решение, което според германския орган за здравно наблюдение RKI ще влезе в сила от „неделя в полунощ (23.00 GMT)“, е отговор на бързото разпространение на варианта Омикрон, което принуди Лондон да влезе в процедура по спешност.

„Обединеното кралство и Северна Ирландия са силно засегнати от COVID-19. Освен това е открит нов силно заразен вариант”, поради което техните територии (включително островите Ламанш и остров Уайт) временно ще бъдат класифицирани като зона с много висок риск за заразяване с коронавирус за 14 дни, обясни германското външно министерство в своя уебсайт.

Германските власти обясниха, че пристигащите от Великобритания ще трябва да направят задължителна двуседмична карантина, включително хора, ваксинирани или излекувани от COVID-19.

Новият министър на здравеопазването Карл Лаутербах предупреди за опасността от нова вълна от COVID-19, задаваща се в Германия , която вече е силно засегната от вируса от началото на есента.

В петък RKI постави Франция и Дания в зоните на „висок риск“ на заразяване, тоест една степен под Обединеното кралство.

Други европейски страни, като Франция, вече са предприели мерки за ограничаване на влизането на тяхна територия за пътници от Обединеното кралство.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук