Начало НОВИНИ Учен от Pfizer прогнозира кога ще приключи пандемията от COVID-19

Учен от Pfizer прогнозира кога ще приключи пандемията от COVID-19

0

Микаел Долстен, главен научен директор в Pfizer, прогнозира кога може да приключи пандемията от COVID-19. Според експерта болестта ще спре да се разпространява до 2024 г.

Според Долстен някои региони ще продължат да регистрират високи нива на COVID-19 през следващите две години, съобщава Reuters. Други нации обаче ще могат да се справят със ситуацията през същия период и ще имат болестта като ендемична.

„Кога и как точно ще се случи това ще зависи от еволюцията на болестта, ефективността на ваксините, леченията и справедливото разпределение на ваксините, където нивата на ваксинация са ниски“, каза той.

„Появата на нови варианти също може да повлияе на начина, по който се развива пандемията“, добави той.

Pfizer обяви, че версията на своята ваксина срещу коронавирус за деца на две до четири години предизвиква слаб имунен отговор, така че нейното разрешение може да отнеме повече време.

Количеството, използвано от компанията за тази ваксина, е 10 пъти по-малко от това, прилагано при възрастни (30 микрограма), а също и по-малко от това, прилагано при деца между пет и 11 години (10 микрограма).

Въпреки това Pfizer реши да не включва по-висока доза, тъй като дозата от 10 микрограма причинява по-висока температура при две до четири годишни деца, отколкото при по-големи деца.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук