Начало НОВИНИ Франция отменя фойерверки и новогодишни концерти заради разпространението на варианта Омикрон

Франция отменя фойерверки и новогодишни концерти заради разпространението на варианта Омикрон

0

Градският съвет на Париж, столицата на Франция, реши да отмени традиционните фойерверки и новогодишните концерти, които в нормално време събираха десетки хиляди хора на улицата, следвайки директивите на правителството на Еманюел Макрон за ограничаване на експлозията от зарази които са предсказани поради варианта на коронавирус Омикрон.

Министър-председателят Жан Кастекс посочи след Съвета по отбрана, че ще дадат указания на всички префекти (правителствени делегати), така че на Нова година да има забрана на неорганизирани митинги и консумация на алкохол на улицата.

Научният съвет препоръчва колективните дейности да бъдат ограничени, дори с възможността за прибягване до полицейски час.

Миналия петък във Франция бяха съобщени 58 128 нови случая на коронавирус , което потвърждава, че за повече от седмица средният брой дневни инфекции е над границата от 50 000.

Министърът на здравеопазването Оливие Веран посочи, че неговите служби изчисляват, че вариантът Омикрон в момента представлява около 7-10% от инфекциите, но като се има предвид скоростта на разпространение, този процент може да нарасне до 25-30% за седмица и да бъде доминиращ в две седмици.

Предишна статияПламен Димитров: Смятаме, че всички пенсии трябва да пораснат с 15%
Следваща статияCovid: Германия затяга ограниченията за пътуващите от Обединеното кралство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук