Начало НОВИНИ Covid: Германия затяга ограниченията за пътуващите от Обединеното кралство

Covid: Германия затяга ограниченията за пътуващите от Обединеното кралство

0

Германските граждани и местни жители все още ще имат право да влизат от Обединеното кралство. Те трябва да имат отрицателен тест за коронавирус и да се подложат две седмици под карантина, независимо дали са ваксинирани.

Мерките влизат в сила от понеделник. Франция вече въведе подобни ограничения. Коронавирусните инфекции нарастват във Великобритания.

Robert-Koch-Institut – федералната здравна агенция – обяви новите правила, тъй като класифицира Обединеното кралство като зона на безпокойство с вирусен вариант, най-високото ниво на риск от Covid.

Това идва, след като в събота в Обединеното кралство бяха докладвани още 90 418 случая на Covid дневно – след дни на рекордно високи нива.

Кметът на Лондон Садик Хан обяви в събота „голям инцидент“ в столицата поради рязкото нарастване на случаите. В събота са съобщени 26 418 нови случая – най-високият брой от началото на пандемията.

Научните съветници предупредиха, че броят на настанените в болница в Англия може да достигне 3000 на ден без допълнителни ограничения.

Дания, Франция, Норвегия и Ливан също бяха добавени към списъка с висок риск на Германия и пътуванията от тези страни също ще бъдат ограничени.

Въпреки че броят на новите потвърдени случаи на коронавирус в Германия е по-нисък, отколкото в Обединеното кралство, с 50 968 нови случая, съобщени в петък, броят на смъртните случаи след положителен тест за Covid нараства. Германия съобщи за 437 смъртни случая в петък.

Германският здравен министър Карл Лаутербах каза, че очаква вариантът на Omicron да отприщи „масивна пета вълна“ на пандемията. Той каза, че Германия трябва да се подготви за предизвикателство, „което никога досега не сме виждали в тази му форма“.

Франция също е притеснена от разпространението на Omicron в Обединеното кралство и властите там забраниха на британски туристи да пътуват между двете страни в събота.

Съгласно новите правила, гражданите на Обединеното кралство вече се нуждаят от „убедителна причина“, за да влязат във Франция, като пътуванията с цел туризъм или бизнес са забранени.

Превозвачите, транспортните работници и френските граждани са освободени.

Стремителен поток от пътници, пътуващи до Франция в петък, за да преодолеят забраната на страната за туристи от Обединеното кралство, доведе до въздействащ ефект върху товарния трафик, което доведе до дълги опашки от камиони.

Предишна статияФранция отменя фойерверки и новогодишни концерти заради разпространението на варианта Омикрон
Следваща статияБританските войски няма да бъдат изпратени в Украйна за защита срещу Русия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук