Начало НОВИНИ Русия предупреди НАТО с ответна оръжейна реакция

Русия предупреди НАТО с ответна оръжейна реакция

0

Ако на територията на натовските държави се появят настъпателни оръжия, които могат да достигнат руските центрове за управление, Москва ще бъде принудена да отговори реципрочно. Това предупреди в интервю за кремълския официоз „Российская газета“ руският зам.-министър на външните работи Александър Грушко.

Той подчерта, че Русия очаква от САЩ конкретен разговор по въпроса за взаимните гаранции в сферата на сигурността, предаде БНР. По думите му военните учения трябва да бъдат отдалечени от линията на съприкосновение между Русия и НАТО, да бъдат усъвършенствани механизмите за предотвратяване на случайни инциденти и да бъде определена минимално допустимата дистанция на сближаване между бойните кораби и самолетите.

Миналата седмица Русия предостави на Съединените щати и на натовските държави два проектодоговора за взаимни гаранции за сигурност. Руската страна настоява НАТО да отмени решението си от срещата на върха в Букурещ през 2008 г. за приемане на Украйна и Грузия, да прекрати военното си сътрудничество с бившите съветски републики и да изтегли цялата си военна инфраструктура, разположена в Източна Европа след 1997 г.
Предишна статияЗадържаха заподозрения на убийството в с. Боснек
Следваща статияВърнаха в ареста Борислав Колев, обвинен за пране на пари от АМ „Хемус“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук