Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков: Правителството отпуска още пари за медиците на първа линия

Кирил Петков: Правителството отпуска още пари за медиците на първа линия

0

Правителството отпуска даваме 60 млн. на въздушните превозвачи и 40 млн за тестове за COVID-19. Допълнителни 54 млн. ще бъдат дадени на медиците на първа линия.

Това съобщи в началото на правителственото заседание премиерът Кирил Петков. Oт думите му стана ясно, че парите ще дойдат от бюджетния излишък. „Отпускането на тези средства е много важно с оглед на следващите месеци, когато се чакат нови вълни„, обясни Петков.

Той каза, че решението за разпределянето на средствата ще бъде на Народното събрание. „Даваме на депутатите да разпределят допълнителните разходи, а не както беше до сега правителството да решава„, допълни премиерът.

Министрите също така ще гласуват актуализация на социалните пенсии, както и отпускането на инвестиция от над 2.6 млн. лева за летището в Русе.

„Вкарваме доста средства в посока здраве, в посока социални политики, в посока регионално развитие. И даваме възможността на парламента да изразходва допълнителните средства, които са останали в бюджета“, каза още Кирил Петков.

Предишна статияЧастна лаборатория обяви, че е засякла новия вариант Омикрон
Следваща статияПравосъдният министър Надежда Йорданова : Цацаров ще се раздели с поста си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук