Начало БЪЛГАРИЯ Предстои затопляне в следващите дни

Предстои затопляне в следващите дни

0

В четвъртък температурите отново ще варират от минус 10 до минус 5 градуса, а в някои котловини е се допуска да са дори по-ниски.

Сутринта на места ще се наблюдават мъгли, а на обяд ще е слънчево. Следобед се очаква да се появи слаб южен вятър и времето ще се затопли. Максималните температури вече навсякъде ще са положителни и ще са в границите от 0 до плюс 5-6 градуса.

В планините през деня ще има много слънце, а вятърът в повечето райони вече ще е слаб от запад. Сутринта ще бъде много студена, но през деня ще се затопли и дневните температури в курортите вече ще са близки до нулата. Снежната покривка е от 20 до 130 сантиметра в най-високите части.

В края на седмицата южният вятър в страната ще се усили и температурите рязко ще се повишават. Максималните на определени места ще прехвърлят 10 градуса. В неделя облаците от запад ще се увеличат и на места в Северозападна България може да превали слаб дъжд.

В понеделник времето ще е предимно облачно. Слаби валежи от дъжд се очакват в северните и западните райони. Въпреки това температурите ще останат високи. Минималните ще са положителни, а максималните ще достигат 10 – 15 градуса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук