Начало НОВИНИ Русия регистрира лекарството MIR-19, универсално срещу всички варианти на коронавирус, включително Омикрон

Русия регистрира лекарството MIR-19, универсално срещу всички варианти на коронавирус, включително Омикрон

0

Министерството на здравеопазването на Русия регистрира лекарството срещу коронавируса, наречено Мир-19. Лекарството е разработено в Института по имунология на Федералната медицинска и биологична агенция (FMBA), съобщиха от пресслужбата на субекта.

„Руското министерство на здравеопазването регистрира лекарството за лечение на нова инфекция с коронавирус Мир-19, разработено от името на ръководителя на ФМБА на Русия Вероника Скворцова в Института на Държавния изследователски център по имунология на Русия”; това се казва в изявлението.

Това е специфично антивирусно етиотропно лекарство, което пряко засяга SARS-CoV-2 РНК.

„Пълната идентичност на Mir-19 и целта в генома на всички известни варианти на вируса, включително Омикрон, е установена. Не е идентифицирана нито една мутация. Това прави лекарството универсално срещу различни варианти на SARS-CoV-2“, отбеляза Скворцова.

Клиничните изпитвания на лекарството са показали неговата безопасност и ефикасност. „Мир-19 няма ефект върху човешкия организъм, неговата цел е именно вирусът и не са открити странични ефекти“, уточняват от пресслужбата.

Лекарството се прилага с помощта на обикновен инхалатор и е предназначено за използване в болници.

„Мир-19 е етиотропно лекарство, антидот на вируса, чието действие се основава на механизма на РНК интерференция. Състои се от два компонента: активната съставка – малката интерферираща РНК – и пептид-носител.

Благодарение на това антивирусният компонент директно се издига до горните и долните дихателни пътища.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук