Начало РЕГИОНИ Нов конкурс за управител на „Ученическо хранене-Дупница“ което е пред фалит

Нов конкурс за управител на „Ученическо хранене-Дупница“ което е пред фалит

0

Общината в Дупница обяви нов конкурс за управител на дружеството „Ученическо хранене“, което зарадиCovid пандемията и честото прекъсване на присъственото обучение в училищата е пред фалит. На конкурса през ноември не се яви нито един кандидат и процедурата стартира отново.

Кандидатите ще могат да подават заявление за участие до 17 януари при определени изисквания за образование и стаж.

Комисия ще прецени кои да бъдат допуснати. Състоянието на дружеството е почти катастрофално, загубите му са за около 70-80 хил. лева. Вместо да се продадат 1000 обяда  дневно, се реализират само по около 200. Така е и със закуската. В същото време се плащат заплати на персонала, който е сведен до минимум. Увеличиха се и разходите за ток. Последната фактура е за 4700 лв. В момента дружеството се управлява от Христо Пигов, който е подал оставка в средата на годината. Има предложения и идеи в училищата да се въведе кетъринг за закуска и обяд по договор с частни фирми.

„Ученическо хранене” беше създадено преди 3 години, след като общинското дружество „Ученически столове” беше обявено във фалит поради  натрупани дългове от 500 000 лв.

Предишна статияЗимните курорти вече вдигнаха цените на ски зоните.
Следваща статияПрез 2021 година горивата поскъпнаха с над 50%

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук