Начало БЪЛГАРИЯ Жаблянов за Нинова: Доведе БСП до катастрофа, а ще прави чистка

Жаблянов за Нинова: Доведе БСП до катастрофа, а ще прави чистка

0
„Не може председателят на БСП, който доведе партията до три катастрофи, да започне чистка вътре в нея”. Това коментира пред NOVA Валери Жаблянов, бивш член на БСП. По думите му изключването на Кирил Добрев е поредния акт, в който левицата демонстрира своята недемократичност пред българското общество.

Очаква се днес Националният съвет на БСП да реши дали да изключи от партията Кирил Добрев. Иинформацията за обсъжданото изключване дойде от самия Добрев, който написа в страницата си във Фейсбук: „Изключването от партията е последното убежище на страха. Днес дойде и моят ред – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъде изслушан“. От думите му стана ясно, че като четвърто поколение социалист, никой не може да извади членството от сърцето му и остава „лоялен на своята единствена партия”.

Жаблянов попита как Корнелия Нинова изключва членове на партията, след като е в оставка. 

„Много известни политици от БСП бяха дистанцирани от ръководството на партията. Това беше направено под предлог, че се провежда реформа в партията. Тя приключи със загубени 700 00 гласа на изборите. Така няма как да се покачи общественото доверие”, каза още Жаблянов.

Предишна статияCOVID-19: Нов ръст на заразените с Коронавирус, 162 души са починали за денонощие
Следваща статияГърция поиска от ЕС 3,56 милиарда евро по Плана за възстановяване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук