Начало НОВИНИ „По пътя на войната“: Британските болници отварят временни легла преди вълната от...

„По пътя на войната“: Британските болници отварят временни легла преди вълната от Омикрон

0

Британските болници са „във война“ срещу омикронния вариант на коронавируса и разполагат с временни структури и 4000 допълнителни легла. Те се подготвят за евентуална вълна от случаи на Омикрон, съобщиха здравните служби този четвъртък.

Обединеното кралство регистрира в продължение на дни бум, свързан с варианта Омикрон, а броят на пациентите, хоспитализирани с COVID-19 в Англия миналата сряда, надхвърли 10 000 за първи път от март.

„Временни конструкции, които могат да поемат стотина пациенти, ще бъдат инсталирани в осем болници и ще започнат да функционират от тази седмица“, обяви Националната здравна служба (NHS) за Англия в изявление.

NHS също поиска от болниците да се идентифицират „пространства като фитнес зали или образователни центрове, които могат да бъдат превърнати в приемни зали пациенти“.

Тези временни капацитети трябва да укрепят системата, „ако броят на заразените с COVID-19 доведе до увеличаване на приема и надхвърли съществуващите капацитети“, добави той.

„Като се има предвид високото ниво на инфекции с COVID-19 и увеличените хоспитализации, NHS в момента е на пътя на войната“, каза в изявлението медицински директор на здравната служба Стивън Поуис.

По време на първата вълна на коронавирус NHS разположи огромни полеви болници в конферентни центрове и стадиони.

Досега правителството на Борис Джонсън избягваше да налага нови ограничения в Англия въз основа на проучвания, които показват по-нисък риск от хоспитализация на пациенти с Омикрон.

 Обединеното кралство регистрира, миналата сряда, нов рекорд над 180 000 случая за 24 часа.

Предишна статияСЗО предупреждава, че „цунамито“ от случаи на Омикрон стресира здравните системи
Следваща статияСбогом на последния бастион на дисидентството в Русия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук