Начало НОВИНИ Сбогом на последния бастион на дисидентството в Русия

Сбогом на последния бастион на дисидентството в Русия

0

Руското правосъдие сложи край на последния бастион на дисидентството в тази страна. Центъра за правата на човека „Мемориал“, решение, което разкрива, според активисти, опоненти и западни външни министерства, демократичната инволюция, която преживява Русия.

„Това представлява завой на режима на Путин към тоталитарна държава“, каза Лев Пономарьов, един от основателите на „Мемориал“.

Изправени пред вълната от международни осъждения, властите обвиняват Съединените щати и Европейския съюз в намеса във вътрешните работи на Русия, която наскоро постави под въпрос присъждането на Нобеловата награда за мир на патриарха на свободната преса в тази страна, Дмитрий Муратов.

Мемориал, който увери, че ще намери законни начини да продължи да упражнява работата си, обяви, че ще обжалва решението първо пред руските власти и, ако е необходимо, пред Европейския съд по правата на човека.

В последния списък от 79 имена Мемориал включва и опоненти като Алексей Навални, който излежава две години и половина затвор.

„Това е извадка от тоталната деградация на системата, която е заложник от привържениците на използването на сила. Системата е забравила как се създават ангажименти (…). Който се бори с миналото, няма бъдеще. Нямаме бъдеще“, каза в редакционна статия дигиталния вестник Медуза.

„СССР вече не съществува, но основните му хидри, КГБ и ГУЛАГ, остават. Нищо не се е променило. Сега КГБ е ФСБ, която използва същите методи за потискане на дисидентите. Междувременно ГУЛАГ вече е затворническата система, където изтезанията са норма“ , каза пред EFE Владимир Осечкин, директор на организацията Gulagu.net.

Източник: ЕFE

Предишна статия„По пътя на войната“: Британските болници отварят временни легла преди вълната от Омикрон
Следваща статияПроф. Христо Даскалов е новият шеф на БАБХ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук