Начало БЪЛГАРИЯ Боян Балев: Основният проблем на БСП е лидерски

Боян Балев: Основният проблем на БСП е лидерски

0

„Ако Нинова не е председател, тя е приключила политически“

„Трудна и тежка година изпраща БСП“. Това каза пред БНР Боян Балев, член на Националния съвет на партията. Вчера Съветът на БСП изключи Кирил Добрев. Членството на бившия зам.-председател и настоящ член на Националния съвет е прекратено като мярка за „партийно въздействие“. 

„Има груби нарушения на устава, това не е за първи път. С това гласуване се преследват различни цели – освен личния мотив, има желание преди Конгреса, след изключването на Кирил Добрев и други делегати на Конгреса да напуснат партията, така на самото заседание да се създаде по-различно мнозинство, което да върне оставката на Корнелия Нинова. Според мен тази оставка е голяма лъжа, тя няма намерение да се отказва от поста председател на БСП“. 

По думите на Балев „големият проблем на Корнелия Нинова е, че не може да се разграничи от тези хора, от които чисти партията, защото самата тя има биография, свързана с тях“. 

„Корнелия Нинова нямаше да е политик, ако не беше подкрепата на тези хора, които сега обявява за проблем, за пречка, за опозиция. Това е големият проблем на БСП, затова губим доверие. Тя се опитва да се разграничи от себе си“. 

В предаването „Хоризонт за вас“ Балев допълни: 

„Основният проблем на БСП е лидерски. Проблемът на самата Корнелия Нинова е, че, ако не е председател на партията, е приключила политически. Тя няма политическа перспектива. Няма доверие и вътре в самата партия няма да има влиянието, което има сега като председател“. 

Предишна статияМасово по целия свят са отменят граждански полети заради Омикрон
Следваща статияИ в последния ден на годината продължават смените на хора на ключови държавни постове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук